Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kierunek studiów

7359024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Widziałem gdzieś tutaj temat na jaki kierunek iść do szkoły średniej to założyłem swój własny temat na jaki kierunek studiów się wybrać. Pewnie większość z was jeszcze nie studiuje lub nie ma tego w planach (sorry jeśli kogoś tym obraziłem. Wracając do tematu matura w maju, a ja nie wiem co chce do końca studiować. Na maturze planuje zdawać dodatkowo matematykę i geografię rozszerzoną. Nie trollujcie, bo zakładam ten temat, bo ciekawi mnie to co mi inni doradzą może trafią się jakieś ciekawe pomysły. Z góry dzięki :)

Opublikowano

Człowieku dla mnie to np. studia medyczne a dla innych w-fu. Nie możesz pytać się kogoś na jakie iść studia. Każdy woli co innego. Jeżeli zdajesz rozszerzoną geografie i matematykę to idź w którymś z tych kierunków.

Opublikowano

Ale mi nie chodzi o to, że muszę koniecznie iść na dany kierunek który ktoś mi poda. Przeglądałem ofertę kilku uniwerków i politechnik i ciekawi mnie co ktoś obcy by mi polecał, bo może akurat tego nie brałem pod uwagę. W tym temacie mam na celu poszerzenie swoich poszukiwań co do studiów...

Opublikowano

Polecam Architekturę Krajobrazu lub Geodezje :)

Architektura krajobrazu teraz na topie z tego co się orientuje ponad to opłacalne strasznie :)

Geodezja również ciekawe zajęcie i również dobrze płatne :)

Opublikowano

Polecam Architekturę Krajobrazu lub Geodezje :)

Architektura krajobrazu teraz na topie z tego co się orientuje ponad to opłacalne strasznie :)

Geodezja również ciekawe zajęcie i również dobrze płatne :)

Najczesciej są to kierunki na które przyjmują 100 chętnych gdzie na jedno miejsce przypada około 10-20 luda, więc żeby sie dostać na te kierunki trzeba mieć zdane na około 90% te przedmioty które są najwyżej punktowane.

Określ czym sie interesujesz to Ci coś pomożemy :)

Opublikowano

Hmm dzienikarstwo jest ciekawym kierunkiem, tyle że musiałbyś przeżyć pierwszy rok, bo z początku to dziennikarstwa nie przypomina. W następnych latach jest co raz lepiej, a praca dziennikarza, czy to sportowego, muzycznego czy to dla jakichś wiadomości może być ciekawym doświadczeniem.

Ewentualnie psychologia, ale to już wyższa szkoła jazdy... ;]

Opublikowano

Jeśli planujesz zdawać matmę oraz geografię to myślę, że powinieneś iść w kierunku studiowania jakiegoś kierunku ekonomicznego.

Finanse i rachunkowość?

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Ja studiuję logistykę inżynierską na WSB. Spedycja, ekonomia, logistyka i takie tam pierdoły. Odradzam turystykę, jest nudna i trudno pracę znaleźć, same lenie tam poszły, ale są tam fajne dupy, tylko dupy :). Prawo jest ciężkie i trudno zrobić aplikacje, a jak nie masz wejść w branże to ciężko Ci będzie z pracą. Ekonomia to flaki z olejem, ale jest łatwa i w sumie po dłuższym rozmyślaniu można coś w tym kierunku zdziałać.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Hmm dzienikarstwo jest ciekawym kierunkiem, tyle że musiałbyś przeżyć pierwszy rok, bo z początku to dziennikarstwa nie przypomina. W następnych latach jest co raz lepiej, a praca dziennikarza, czy to sportowego, muzycznego czy to dla jakichś wiadomości może być ciekawym doświadczeniem.

Ewentualnie psychologia, ale to już wyższa szkoła jazdy... ;]

Szczególnie, że duża część znanych dziennikarzy nie skończyła dziennikarstwa.

Dość wysoko postawiona osoba w Polskim Radio (a to też dziennikarstwo) jest bodajże po polonistyce i wyśmiała osboę, która chciała iść na ten właśnie kierunek.

Trolling is a art.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...